Les Associacions de Famílies (AFAs) de Sant Cugat, entre elles la de CreaNova, s’han reunit recentment amb la presència de la nova regidora d’Educació de l’Ajuntament i la tècnica d’Educació de la ciutat. L’encontre va ser una oportunitat per establir un diàleg fructífer sobre qüestions educatives i comunitàries.
La trobada, que va tenir lloc el passat 23 d’octubre, va reunir diverses AFAs, incloent Thau, Avenç, Àgora, Tretzevents, Pureza, Santa Isabel, Farga, Pinar i CreaNova. El Politècnic va estar representat a través de Santa Isabel.
Entre els temes discutits, van destacar tres àrees clau: mobilitat, conveni amb l’Hospital Sant Joan de Déu per al cribatge i diagnòstic de Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) i l’ús de telèfons mòbils a les escoles.
Pel que fa a la mobilitat, es va fer èmfasi en la importància de prendre mesures addicionals durant les obres en curs per garantir la seguretat dels estudiants i les famílies. Altres escoles també van compartir inquietuds sobre la mobilitat, com la necessitat de voreres més amples i un control més estricte dels aparcaments reservats durant les hores d’entrada i sortida.
En relació amb el conveni amb l’Hospital Sant Joan de Déu, es va plantejar la possibilitat d’ampliar-lo per incloure totes les escoles, almenys mitjançant un sistema de copagament. Aquesta proposta va ser ben rebuda, i es va acordar estudiar-la tenint en compte les consideracions legals associades a un conveni públic-privat.
Un dels punts destacats de la reunió va ser la presentació del projecte “Reconnecta’t” per part de l’AFA del Thau. Aquest projecte busca endarrerir l’ús de telèfons mòbils a les escoles fins als 16 anys i convertir-lo en un compromís social a nivell de tota la ciutat. La idea va rebre una resposta positiva, i la tècnica va proposar la creació d’una comissió de treball que inclogués totes les escoles de la ciutat per liderar aquest projecte amb el suport de l’Ajuntament.
A més, es va discutir la possibilitat de reprendre la dinàmica de compartir xerrades i esdeveniments entre les diferents escoles com es feia abans de la pandèmia.
Una trobada fructífera en la qual seguirem participant!
*******************************************************************
Las Asociaciones de Familias (AFAs) de Sant Cugat, entre ellas la de CreaNova, se han reunido recientemente con la presencia de la nueva concejala de Educación del Ayuntamiento y la técnica de Educación de la ciudad. El encuentro fue una oportunidad para establecer un fructífero diálogo sobre cuestiones educativas y comunitarias.
El evento, que tuvo lugar el 23 de octubre, reunió a las AFAs de Thau, Avenç, Ágora, Tretzevents, Pureza de María, Santa Isabel, La Farga, El Pinar y CreaNova. La del Politécnico estuvo representado a través de Santa Isabel.
Entre los temas discutidos, destacaron tres áreas clave: movilidad, convenio con el Hospital Sant Joan de Déu para el cribado y diagnóstico de Necesidades Específicas de Apoyo Educativo (NESE) y el uso de teléfonos móviles en las escuelas.
En cuanto a la movilidad, se hizo hincapié en la importancia de tomar medidas adicionales durante las obras en curso para garantizar la seguridad de los estudiantes y las familias. Otras escuelas también compartieron inquietudes sobre la movilidad, como la necesidad de aceras más amplias y un control más estricto de los aparcamientos reservados durante las horas de entrada y salida.
En relación con el convenio con el Hospital Sant Joan de Déu, se planteó la posibilidad de ampliarlo para incluir a todas las escuelas, al menos mediante un sistema de copago. Esta propuesta fue bien recibida, acordándose estudiarla teniendo en cuenta las consideraciones legales asociadas a un convenio público-privado.
Uno de los puntos destacados de la reunión fue la presentación del proyecto “Reconnecta’t” por parte de la AFA del Thau. Este proyecto busca retrasar el uso de teléfonos móviles en escuelas hasta los 16 años y convertirlo en un compromiso social a nivel de toda la ciudad. La idea recibió una respuesta positiva, y la técnica propuso la creación de una comisión de trabajo que incluyese a todas las escuelas de la ciudad para liderar este proyecto con el apoyo del Ayuntamiento.
Además, se discutió la posibilidad de reanudar la dinámica de compartir charlas y eventos entre las diferentes escuelas como se hacía antes de la pandemia.
¡Un encuentro fructífero en el que seguiremos participando!
******************************************************************************************************
The Family Associations (AFAs) of Sant Cugat, including CreaNova, met recently with the presence of the new Councilor for Education of the City Council and the technical Education of the city. The meeting was an opportunity to establish a fruitful dialogue on educational and community issues.
The event, which took place on October 23rd, brought together several AFAs, including Thau, Avenç, Àgora, Tretzevents, Pureza, Santa Isabel, Farga, Pinar and CreaNova. The Polytechnic was represented through Santa Isabel.
Among the topics discussed, three key areas stood out: mobility, agreement with Sant Joan de Déu Hospital for the screening and diagnosis of Specific Educational Support Needs (NESE) and the use of mobile phones in schools.
In terms of mobility, the importance of taking extra measures during ongoing construction to ensure the safety of students and families was emphasized. Other schools also shared concerns about mobility, such as the need for wider sidewalks and stricter control of reserved parking during check-in and check-out hours.
In relation to the agreement with Hospital Sant Joan de Déu, the possibility of expanding it to include all schools was considered, at least through a co-payment system. This proposal was well received, and it was agreed to study it taking into account the legal considerations associated with a public-private agreement.
One of the highlights of the meeting was the presentation of the “Reconnecta’t” project by the Thau AFA. This project seeks to delay the use of mobile phones in schools until the age of 16 and turn it into a city-wide social commitment. The idea received a positive response, and the technician proposed the creation of a working committee that included all the schools in the city to lead this project with the support of the City Council.
In addition, the possibility of resuming the dynamic of sharing talks and events between the different schools as was done before the pandemic was discussed.
A fruitful meeting in which we will continue to participate!